Trigo Studio / Renato Mendonça Arquitetura

Trigo Studio / Renato Mendonça Arquitetura

© Felipe Araújo © Felipe Araújo © Felipe Araújo © Felipe Araújo + 29

  • AreaArea of this architecture projectArea: 430.0 ft²
  • YearCompletion year of this architecture projectYear: 2019
  • PhotographsPhotographs: Felipe Araújo
  • ManufacturersBrands with products used in this architecture project
    Manufacturers: A Morada, Adobe Systems Incorporated, Amorim, Arnaldo Danemberg, Autodesk, Basile Marcenaria, Bia Abreu Paisagismo, Casa Moysés, Chaos Group, Codex Home, Cosentino, Cria Móveis, Deca, Dom Daqui Tapetes, Dpot, Dpot Objeto, Ibiza Revestimentos, Loja Teo, Loja Teo / Galpão do Teo, Luminata, Montblanc Mármores, Olaria São Luiz, Pagliotto Pedras de Cantaria, Silvestre Vidros, Todeschini Arte Cozinhas, Trimble Navigation
© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Text description provided by the architects. The “Estudio Trigo” rescues the return to the origins. It’s a place of wellness, comfort, and practicality where he can reunite with his inner self.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Our studio features the figure of the young, healthy, independent chef who grows his own food and considers his kitchen as a place for relaxing, nurturing relationships, and winding down.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Our studio features the essentials: a cozy kitchen, a large suite and an integrated bathroom, exposing the roughness of rough stone as its main attraction. It is the countryman within the city, where the house will not only have the function of living, but will represent the pride and achievement of being a home.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo
Plan
Plan
© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

One of the biggest challenges was bringing breadth to the place that has a wall dividing the space in two. The wall made it difficult to understand the design completely, blocking the perspective of the bedroom and prevented a good angle of photo.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

The space was divided, being the smallest area where there would be the largest flow.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Thus, together with our concept, we decided that the visitor should access the space through the kitchen, the place of greatest identification of our character. Thus the kitchen was designed for this more compact area, allowing the bedroom, bathroom, reading area and garden to be distributed on the opposite side of the partition wall.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Taking advantage of this existing wall, we decided it would be the ideal place to fit our bathroom. I decided to risk and make two vertical floor-to-ceiling tears, so we could share the bathroom uses (toilet / tub / bathtub).

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

We were also challenged with the existing ceiling high. Our construction had a flat ceiling with a height of 3.05m and a sloping roof (without ceiling) that ended at 2.27m ceiling height.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

We decided to use a woody frame to create a connection between kitchen and bedroom, as well as to value our highest area. We take advantage of the existing slope to cover with wood lining (white slatted and charred rulers) bringing welcome and creating the feel of a hut.

All lighting was designed to bring warmth. We made drywall counterwalls so that it was possible to include led strips in the baseboard and the skirting board, enhancing our demolition brick.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *